Coachende mediation

Løs konflikterne og skab værdi – både for dig selv og din arbejdsplads

Konflikter findes i flere former. De kan handle om arbejdsmetoder, fordeling af ressourcer, eller arbejdspladsens værdier. Det kan også være personlige konflikter.

Konflikter dræner mange ledere for energi. Det slider på humøret og gør faglige mål vanskeligere at nå. Kører dine tanker også i ring, og sover du dårligt om natten på grund af en konflikt, så er det på høje tid at kontakte mig, for sådan behøver det ikke at være.

Jeg tilbyder at coache dig ud fra den metode, der hedder coachende mediation. Det er en effektiv metode, der giver dig et stærkt fundament, når du som leder står midt i en konflikt.

Coachende mediation er personlig og beregnet for én person ad gangen. Hvad der tales om, forbliver mellem dig og mig. Du bestemmer, hvad der skal tales om, hvilken konflikt du gerne vil have fokus på, og løsningen finder du ved at sparre med mig undervejs i den coachende mediation.

Coachende mediation til dig som leder?

Jeg anbefaler coachende mediation til dig, der som leder:

 • går og tumler med en arbejdsmæssig konflikt, som ikke involverer andre.
 • går og tumler med en konflikt, der nok involverer andre, men ikke nogen, du ønsker at dele dine oplevelser med, i hvert fald ikke i første omgang.
 • ønsker at løse en konkret konflikt, der involverer én eller flere af dine medarbejdere.

Min coaching er din garanti for en sikker, praktisk og troværdig konfliktløsningsmetode.
Trin for trin – ingen overraskelser.

Coachende mediation

Coachende mediation til dine medarbejdere

Det er også en mulighed at tilbyde en coachende mediation til én eller flere af dine medarbejdere, hver for sig – én ad gangen.
Ved du, at en medarbejder tumler med noget svært, som vedkommende gerne vil have hjælp til at få løst, så kan jeg sikre professionel hjælp til opgaven, ved at tage en personlig coachende mediation med medarbejderen.

Sådan foregår coachende mediation

Vi starter med en kort samtale i telefonen eller kommunikerer via mail. Her fortæller du om situationen, og vi aftaler tid og sted for en coachende mediation.

På dagen gennemgår jeg et forløb på fem stadier med den person, som skal coaches:

 1. Den frie fortælling
  Vi starter med en introduktion til selve konflikten, hvor du (eller den medarbejder som skal coaches) fortæller om situationen ud fra eget synspunkt. Jeg stiller opklarende spørgsmål, så konflikten bliver belyst så tydeligt som muligt.
 2. Hvilke behov, bekymringer og interesser er på spil?
  Her får du (eller den medarbejder som skal coaches) lov til at sætte ord på de vigtigste elementer fra den frie fortælling. Hvilke behov har vedkommende? Og hvilke bekymringer og interesser har betydning for løsning af konflikten?
 3. Brainstorm
  Her kommer du (eller den medarbejder som skal coaches) med gode idéer til, hvordan konflikten kan løses. Der er plads til alle tænkelige forslag – uden censur.
 4. Handlingsplan
  Når vi har en masse løsningsforslag på bordet, er det tid til at sammenfatte en handlingsplan. Alle idéer tages op og vurderes enkeltvist. Fungerer forslaget som det er, skal det tilrettes lidt, eller er det urealistisk, uanset eventuelle modifikationer?
 5. Aftale
  Til sidst aftaler vi, hvornår og hvordan handlingsplanen skal føres ud i livet. Vi taler også om hvad du (eller den medarbejder som er blevet coachet) bør gøre, hvis aftalen ikke overholdes. Er der behov, booker vi et opfølgende møde. Aftalen er helt privat for den person, som har holdt møde med mig, medmindre personen selv ønsker at dele indholdet af aftalen med andre. Der gemmes ingen noter.

Din investering i coachende mediation er godt givet ud

At blive uforløste konflikter kvit er en god investering. Her får du nemlig konkrete værktøjer og viden, som du straks kan implementere og drage nytte af. Det er ikke uden grund, at der løses konflikter ved hjælp af denne metode både i erhvervslivet samt i domstole mm. Den bliver brugt, fordi den virker.

Vælger du en coachende mediation, slipper du for at gruble, og du undgår den ensomhed, der nogle gange følger med, når man ikke kan dele sine tanker med nogen. Du undgår, at konflikten eskalerer til sladder i krogene, og at du taber autoritet som leder.

Det samme gælder, hvis du har fokus på en konflikt, der involverer dine medarbejdere. Her giver investeringen et bedre psykisk arbejdsmiljø. Måske vil du også opleve, at du står styrket over for fremtidige konflikter. Du vil kunne tage udgangspunkt i konflikttrappen og måske tage en ny konflikt i opløbet. Eller du vil kunne have parallelprocessen, som du lærer at kende, in mente ved den næste uoverensstemmelse.

Med andre ord så er en professionel konfliktløsning hurtigt tjent ind på bundlinjen. Langtidssygemeldinger og medarbejderflugt koster dyrt, hvorimod en styrket tillid mellem medarbejdere og ledelse giver større trivsel og bedre resultater i form af mere effektivitet og arbejdsglæde.

Kontakt mig for en uforpligtende snak

 

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak, hvis du f.eks:

 • har en konflikt, du overvejer at få hjælp til at løse.
 • har en konflikt, men du er i tvivl om, hvorvidt den er egnet til denne metode.

Ring eller benyt kontaktformularen her, og jeg vender tilbage til dig indenfor to hverdage. Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

Telefon: 40 11 54 05
Mail: info@leilaboel.dk
Bisgårdgade 11, 2.
7500 Holstebro

Det med småt

 

Hvor lang tid tager en coachende mediation?

Typisk vil en coachende mediation kunne gennemføres indenfor en halv dag. Afhængigt af konfliktens omfang kan der være behov for et opfølgende møde. Generelt kan man sige, at jo højere konflikten ligger på konflikttrappen, des længere tid tager det normalt at få tingene talt igennem.

 

Hvad koster coachende mediation?

Se min prisliste her eller kontakt mig.

 

Praktisk information

På selve dagen for mediationen kommer jeg ca. 30 minutter før start. Du anviser et lokale og sørger for flipover eller tavle med skriveredskaber. Du sørger også for forplejning i løbet af dagen.
Vi kan også afholde mediationen i ugenerede mødelokaler her hos mig. I så fald udarbejder jeg et samlet tilbud på lokale, forplejning samt mediation.

Kontakt mig

 

Kontakt mig for en uforpligtende snak

Du er altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak enten via telefon, mail eller kontaktformularen nederst på siden.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig.

Leila Boel
Telefon: 40 11 54 05
E-mail: info@leilaboel.dk